Néptáncmódszertan
2017-11-27
A korai intervenció kérdései és néhány területe
2017-11-29
Minden elem

Demokrácia 1×1 – regionális forduló Érsekújváron

A Demokrácia 1×1 nevű, a Nemzeti Választási Iroda által szervezett verseny regionális fordulójára Érsekújváron került sor november 24-én. Bár csapatunk eredetileg négy tagú volt, végül hárman indultunk útnak, ugyanis negyedik társunk egy baleset miatt sajnos nem tudott velünk jönni.

Már a versenyt megelőző napok is kellemes izgalomban teltek, a megmérettetés napján pedig már teljesen felkészülve indultunk útnak.
A helyi magyar tanítási nyelvű gimnáziumban zajlott le a verseny, és a kedves, szívélyes fogadtatás mindannyiunkat meglepett.
Maga a verseny több fordulóból állt. Első forduló természetesen a teszt megírása volt, amit az előre meghatározott kiegészítő anyagok alapján kellett kitöltenünk. Bár voltak könnyebb, ugyanakkor trükkös kérdések is, csapatunk gördülékenyen vette ezt az akadályt. A második feladatunk az előre elkészített és beküldött prezentációnk bemutatása volt. A mi témánk ugyan egy kicsit eltért a többi előadás témájától, hiszen csapatunk egy konkrét problémát vázolt fel, de úgy látszik, a zsűri értékelte ezt, mivel mi kaptuk erre a feladatra a legtöbb pontot. Ez után következtek a spontaneitást és éleslátást igénylő akadályok:  a frakcióvita, a tabu és az összjáték. Csapatunknak sikerült az egész verseny alatt a legtöbb pontot szereznie, s ennek köszönhetően várnak minket a döntőre, Budapestre. Véleményünk szerint sikerünk kulcsa a csapatmunka volt, hisz mindenki ott sziporkázott, ahol a tehetségét és adottságait fitogtathatta.

Még mindig hihetetlen számunkra a tény hogy nyertünk. Rengeteget fogunk készülni és mindent beleadunk majd, hogy iskolánk jó hírét Budapesten is megőrizzük.

A SAMARIA csapat