A legfrissebb hír...
SzMPSz logo: Visszavezet a kezdőlapra...

  Főmenu
Tantárgyi felületek
Szervezeti élet
Rendezvények
Képzés, továbbképzések
Diákversenyek
Pályázatok
Hírek
Pázmány Alapítvány
Comenius
Oktatáspolitika
Pedagógusfórum
Jogszabályok
Adatbázisok
Galéria
Letöltés
Informatika és Tananyag
Beíratkozás
Archívum
  Pedagógiai Központok
  Rokon linkek

  Elérhetőségünk

postacím:
945 01 Komárno 1
P.O.Box 49
e-mail:
szmpsz@szmpsz.sk; pek@szmpsz.sk
tel/fax:
[+421](0)35 771 3572
[+421](0)35 771 4755
[+421](0)31 780 7928
fax:
[+421](0)35 771 4756

  A weboldal támogatója
  (C) 2004-2011 SzMPSz

Oktatási projektek támogatása az EU strukturális alapjaiból a 2007-2013-as időszakra [2008.01.02.]
Bevezető összefoglaló
A konferencia meghívója
A konferencia jelentkezési íve


Az SZMPSZ Országos Elnökségének levele Ján Mikolaj oktatási miniszterhez a földrajzi nevek használatáról a MTNY iskolák tankönyveiben [2007.10.06.]
magyar változat | szlovák változat

Meghívó - Digitális tananyagfejlesztés, pályamunkák bemutatása Galántán, Komáromban, Füleken [2007.05.30.]
Olvassa el a meghívót!


Könyvajánló - Bocsák Miklós: ARANYKÖNYV [2007.04.24.]
Évvégi jutalomkönyvként megrendelhető az SZMPSZ Központi Irodájának címén

Hogyan éltek? És akik elmentek - Hogyan haltak?

Puskás Ferenc felejthetetlen búcsúztatásban részesült. Megérdemelte. És a többiek? Velük szemben tartozásunk van. Sokukkal szemben nemcsak a hasonlóan méltó temetés - hanem megannyi rejtély tisztázása is…

Bocsák Miklós májusban megjelenő könyvében az aranycsapat valamennyi tagjának (és tartalékának) sorsát végigkíséri és a rejtélyek megoldására is vállalkozik…

Az Aranykönyv felbecsülhetetlen értékű fotókkal, soha nem közölt dokumentumokkal az Aranycsapat Alapítvány támogatásával több mint 300 oldalon jelent meg.

A kiadvány egyik kuriózuma, hogy a könyv egyik fejezetében bemutatkozik az Aranycsapat Alapítvány, ahol a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság eddigi legfontosabb eseményeiről is található beszámoló.

A könyv bolti ára: 5.990 Ft.

Az Aranycsapat Alapítványon keresztül terjesztett példányok - kedvezményesen, önköltségi áron - 1.990 Ft-ért szerezhetők be.

A kiadványt év végi jutalomkönyvnek ajánljuk. Megrendelhető az SZMPSZ központi irodájában postán a P.O.BOX 49., 945 01 Komárno, vagy e-mailben az szmpsz@szmpsz.sk címen. A könyvet megrendelő személyek vagy szülői szövetségek a könyv árát (300 Sk) készpénzes postautalványon rendezik az SZMPSZ címén. A megrendelt könyveket 2007. június 10-ig eljuttatjuk az iskolákba.


Újra igénybe vehető a határon túli pedagógusok és oktatók szakirodalomvásárlási-kedvezménye [2006.04.24.]
    A határon túli magyar pedagógusok és oktatók számára ismét megnyílt a Kedvezménytörvény alapján járó szakirodalom-vásárlási kedvezmény, így 2006. április 24-tol újra felhasználható a támogatás, melynek összege 2006-ban változatlanul tizennégyezer forint. A kedvezmény levásárlásának feltétele, hogy a jogosult érvényes határon túli pedagógusigazolvánnyal, illetve oktatói kártyával rendelkezzen. Azon jogosultak, akik 2005-ben nem tudták igénybe venni a támogatást, ez idei keret mellett a tavalyi összeget is levásárolhatják. A kedvezményt csak személyesen lehet igénybe venni, a meghatalmazásokat a Könyvtárellátó Közhasznú Társaság (KELLÓ) nem fogadja el!
    A KELLÓ az alábbi könyvesboltjaiban biztosítja a kedvezmény igénybevételét: Kódex Könyváruház (Budapest, V. kerület, Honvéd utca 5.), Kazinczy Ferenc Könyvesbolt (Szeged, Jósika u. 34/a.).

Felvidéki Magyar Pedagógus Díj [2005.04.15.]
Hecht Anna és Oláh György a Felvidéki Pedagógus Díj kitüntetettjei

Digitális tananyagfejlesztés és ECDL tanfolyamok [2005.02.25.] [tovább>>]

Pályázat igazgató helyettesi tisztségre a Hírek rovatban. [2005.01.14.] (letölthető dokumentum - 24KB)


A Schola Rivulina Alapítvány felhívása [2004.09.16.]
Figyelemfelhívás a Schola Rivulina Alapítvány működésére. Az alapítvány középiskolások utazásának cseréjét támogatja azzal a céllal, hogy a tanulók kölcsönösen megismerjék egymás kultúráját, életmódját, szokásait, iskoláit és hogy barátságokat kössenek...
(Töltse le az egész "Figyelemfelhívás"-t! - 25KB)


Állásfoglalás [2004.06.19.]
A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének Országos Elnöksége 2004. június 18-19-i ülésén néhány aktuális oktatáspolitikai kérdésben a következőképpen foglalt állást: (lásd az Állásfoglalás szövegét...)


Szakkönyvvásárlásról...
    A szakkönyvvásárlással kapcsolatban felhívjuk az érdeklődő pedagógusok figyelmét arra, hogy csak azok kaphatják meg a kedvezményt, akik kitöltöttek egy nyilatkozatot arról, hogy a pedagógusigazolvány, oktatói kártya érvényességi idejének lejártáig hozzájárulnak az igénylőlapon szereplő személyes adataiknak a KELLÓ számára történő továbbításához, s ezt a nyilatkozatot az OKÉV /Koltai Enikő/ címére: H-1054 Budapest, Báthory utca 10. (Fax: 0036-1/4747030) maguk postázzák, vagy az SzKC irodahálózaton keresztül eljuttatták a megadott címre.. A nyilatkozatnak az OKÉV-hez történő beérkezésétől számított kb. 2 hét után lehet igénybe venni a szakirodalom-vásárlási hozzájárulást.
    Nyilatkozat nélkül nem kaphatnak könyvet sem a személyesen megjelentek, sem azok, akik meghatalmazás útján szeretnének hozzájutni a kedvezményhez.
    Aki csak júliustól szeretné a könyveket megvásárolni, annak ezt egy szándéknyilatkozattal még június folyamán előre jelezni kell.
    A Kódex Könyváruház májusban és júniusban szombatonként 10-14 ó között is nyitva tart. (Budapest V., Honvéd u.5, a Parlament közelében található)
(Töltse le a szándéknyilatkozatot a kapcsolódó adatvédelmi záradékot és a meghatalmazást).

Gyermekrajzok kiállítása a Szlovák Nemzeti Múzeum Szlovákai Magyarok Kultúra Múzeumában
Komáromi Pedagógiai Napok megnyitója
VI. Országos Képzőművészeti Pályázat értékelése
Móricz Zsigmond Emlékkonferencia
Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség tisztújító közgyűlése
Akkreditált továbbképzés
Országos Óvodapedagógiai Konferencia
VII. Ung-vidéki és Bodrogközi Pedagógiai Napok
Kufstein-tanácskozás Felsőpulyán
Magyar - magyar kapcsolatépítés horvátországi Drávaszögben
A Szlovákiai Magyar Iskolák Országos Tanévnyitója
a galántai Szent István király templomban

Táblázat az SZMPSZ tagság nyilvántartásához (TV elnököknek)

Aktuális információk.
Kattintson ide!


Lapozzon bele a PF eddigi számaiba!


Adatlap a Pedagógus Fórum cikkírói reszére

Iskolai adatbázisunk a települések sorrendjében tartalmazza az iskolák adatsorait, beleértve a megnevezéseket, kapcsolatokat, igazgatók és helyetteseik neveit és elérhetőségeit s pár egyéb adatot. A 900-nál is több bejegyzést tartalmazó adatbázis településre szűrhető, avagy a "Bővített kereső|szűrő" segítségével egyéb szofisztikált szűrésmódok definiálhatók. A rendszer elégségesen sokféle oszlop-szerkezetű iskolalistákat tud generálni. Lépjen be! Próbálja ki!