A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége XXV. Nyári Egyeteme
2016-06-08
Logikai informatikai szakmai műhely – sikeres volt a tehetségtábor
2016-06-13
Minden elem

XVI. Apáczai Nyári Akadémia

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete idén is meghirdeti az Apáczai Nyári Akadémia (ANYA) pedagógus továbbképzést. Négy, 24 órás továbbképzést szervezünk július 11-15-e és 18-22-e között. Az első héten Természettudományi szekció, valamint Történelem és magyarság címmel indul továbbképzés, a második héten pedig az Osztályfőnökök továbbképzését és a „Tapasztald, hogy továbbadhasd!” környezetnevelési programot tartjuk meg. Szállást és étkeztetést igény szerint biztosítunk.

Jelentkezési határidő: 2016. július 1.

A részletes programok letölthető a rendezvény honlapjáról: 

http://www.vmpe.org.rs/tovabbkepzes/anya2016.html

A program szerint szakmai jellegű előadások hangzanak el, műhelymunkák és gyakorlatok lesznek. Az előadásokat rendre megbeszélés, illetve vita követi. Az előadók többsége egyetemi tanár vagy neves szakember, a többiek gyakorló pedagógusok. Korszerű didaktikai és multimediális eszközöket alkalmaznak az előadások során, lesznek műhelymunkák, számítógépes animációk is. Az előadások különböző témái kapcsán hallgatóink első kézből értesülnek egy-egy tárgykör időszerű állapotáról, megismerik az új törekvéseket, kutatási irányokat, új szakszavakat, oktatási módszereket.

A továbbképzés részét képezik a fakultatív programok is, mint a kirándulás, a könyvbemutatók, a filmvetítések és neves személyek bemutatása, illetve a velük való beszélgetés. Az oktatási jellegű témák mellett kapcsolatokat építő, valamint kulturális és szórakoztató programokat is tervezünk. A résztvevők szakkönyveket, nyomtatványokat és elektronikus formában szakmai jellegű anyagokat vihetnek magukkal. A látogatók rendelkezésére áll a diákotthon számítógépterme és a VMPE a gazdagon felszerelt könyvtára is.

A továbbképzések helyszíne az újvidéki Apáczai Diákotthon központi (Újvidék, Ćirpanov u. 54.) és telepi (Bogdan Šuput u. 16.) épülete.

A határon túliaknak a továbbképzések ingyenesek. Az útiköltséget nem áll módunkban megtéríteni.

Jelentkezési lap: Jelentkezési lap – XVI. Apáczai Nyári Akadémia

A kitöltött jelentkezési lapot küldjék el egyesületünk levelezési címére (VMPE, Ćirpanova 54., 21000 Novi Sad, Szerbia), vagy elektronikus formában az email címünkre (nsvmpe@gmail.com). A borítékot, illetve az email tárgyát kérjük jelöljék meg „ANYA jelentkezés” felirattal.

További információkért érdeklődjön a +381 (0) 21 548259-es telefonszámon vagy a nsvmpe@gmail.com villámposta címen.