Márton Áron ösztöndíj felsőoktatási előkészítő képzésre
2020-07-03
28. Bolyai Nyári Akadémia – online követhető
2020-07-07
Minden elem

Digitális Bátor Tábor – hasznos oldal pedagógusoknak, családoknak

A BÁTOR TÁBOR ALAPÍTVÁNY képviseletében Vargyas-Tóth Julianna programfejlesztési tanácsadó tájékoztatott bennünket egy ingyenes, könnyen hozzáférhető lehetőségről pedagógusoknak és családoknak egyaránt, íme :

Az elmúlt hónapokban sokat dolgoztunk a Bátor Tábor „onlineosításán”. Április óta közel 600 résztvevője volt (magyar, szlovák, cseh és lengyel) online programjainknak. Ezek a foglalkozások képezték eddig a Digitális Bátor Tábor alapjait, és most elindítottuk online tudástárunkat, ahol például gyerekeknek és felnőtteknek is szóló kis- és nagycsoportos játékötletet gyűjtöttünk össze, megmutatjuk, mire épül a módszertanunk, amely a mindennapi életben is segíthet akár pedagógusoknak, akár szülőknek. Az oldal folyamatosan frissül újabb és újabb tartalmakkal!

Az oldalon keresztül továbbra is lehet jelentkezni az online programjainkra, ahol bár a kapcsolattartás online, de a résztvevők együtt szerezhetnek közös élményeket a saját otthonukban, kertjükben vagy akár nyaralás alatt. (És ez nem csak az érintett gyerekeknek érhető el, hanem olyan családoknak is, akik szerencsére nem küzdenek súlyos vagy krónikus betegséggel: van bárkinek elérhető online programunk is.) Emellett sok hasznos tippet, akár eszköz nélküli játékot, beszélgetés-indító struktúrát is talál az idelátogató. Egyelőre magyar nyelven érhető el az oldal, hosszú távon tervezzük, hogy szlovák (és angol, cseh, lengyel) nyelvű verzió is lesz. Az új oldal alapját a Bátor Tábor hatvani táborhelyének térképe adja, ahol a különböző helyszínekre kattintva más-más tartalmakkal találkozhatnak az érdeklődők.

 

Az oldal itt érhető el:

https://digitalis.batortabor.hu/

Ezen a linken pedig van még több információ:

https://batortabor.hu/2020/07/02/megnyitotta-kapuit-a-digitalis-bator-tabor/