Felhívás – „Szülőföldön magyarul” program
2021-01-21
A természettudományok és a matematika élményszerű tanítása hibrid oktatási környezetben
2021-01-25
Minden elem

KINCSKERESŐK – Helyi értékeket kutató diákok esszépályázata

Az iskolai év elején közzétettük a Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok XVI. konferenciájára szóló felhívást.

A koronavírus okozta helyzet miatt azonban a novemberre tervezett konferenciát tavaszra, tervünk szerint március elejére halasztottuk. Sajnos, a kilátások most sem kedvezőek, így most sem tudjuk megtartani a diákkonferenciát, többek véleménye szerint a videó konferencia sem megoldás. Van viszont egy áthidaló javaslat: akik készültek (volna) a konferenciára, továbbra is dolgozzanak a választott témán és World dokumentumban, képekkel együtt küldjék el arra a címre, amelyet a csatolt felhívásban olvashatnak.

Azokat a munkákat is várjuk írásban, amelyek a korábbi konferenciákon hangzottak el, ezért kérjük, amennyiben lehetőségük van, e cél érdekében vegyék fel a kapcsolatot a már nyugdíjas, korábbi kincskeresős felkészítő tanárokkal és volt diákjaikkal.

A beküldött írásokat a szerzők, felkészítők és az iskola feltüntetésével a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet Felvidéki Magyar Értéktár oldalán tesszük közzé, ill. egy válogatást a Talentum 3 – Kincskeresők c. tematikus kiadványban jelentetünk meg.

Célunk, hogy így is a széles nagyközönség elé tárjuk szülőföldünk rejtőzködő kincseit. Reméljük, hogy a tanítás-tanulás ilyen nehéz időszakában is jut energiájuk a már meglévő, és a készülő munkák megszerkesztésére és közzétételére!

Együttműködésükben bízva, értékmentő munkájukhoz sok sikert kíván a Kincskeresők csapata nevében:

Szanyi Mária, a Kincskeresők főszervezője