Grezsa István miniszteri biztos levele, Magyarország
2020-03-27
“Én itthon maradtam, de nem unatkozom! ” rajz- és fotópályázat
2020-03-29
Minden elem

Miniszteri határozat MAGYARUL IS – 2020. március 26.

FRISSÍTVE:

2020. március 27.

Ezúttal kézbesítjük Önnek a 2020. március 26-án elfogadott Szlovák Köztársaság oktatásügyi, tudományos, kutatási és sportminisztere Határozatát szlovák és magyar nyelven.

Branislav Gröhling, a Szlovák Köztársaság oktatásügyi, tudományos, kutatási és sportminisztere a Tt. 245/2008 Törvény a köznevelésről és közoktatásról (közoktatási törvény)150. § 8. bekezdésének megfelelően döntést hozott az iskolai oktatás és oktatási intézmények működtetésének rendkívüli megszakításáról, amely 2020. március 30.-tól további értesítésig érvényes. Továbbá új határidőket határozott meg az óvodai felvételi kérvények beadását, alapiskolai beiratkozást, középiskolai felvételi kérvények beadását, középiskolai felvételi vizsgákat, szóbeli érettségi vizsgákat és záróvizsgákat és művészeti alapiskolákba való felvételi vizsgákat illetően.

A határozat magyar nyelven:

2020. március 26.
Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter közzétette legújabb rendeletét a Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma honlapján (www.minedu.sk), mely szerint (a rendelet visszavonásáig) szünetel az oktatás az összes iskolában a koronavírus terjedése miatt.
Továbbá meghatározta:
– az óvodákba és alapiskolákba való beiratkozási kérelmek benyújtásának új időpontját,
– a középiskolai felvételi kérelmek benyújtásának időpontját,
– a középiskolai felvételi vizsgák időpontját,
– a szóbeli érettségi vizsgák időpontját,
– a művészeti alapiskolákba való beirakozás időpontját.
  
A gyermekek óvodába / iskolába történő beíratásakor javasolja a kérelem elektronikus úton történő benyújtását, hiszen a beíratás a gyermek jelenléte nélkül történik.
A rendelet teljes terjedelmében itt olvasható:
Letölthető: