SAJTÓKÖZLEMÉNY
2021-03-02
Dr. Tóth-Merza Katalin klinikai szakpszichológus előadása: A KORONAVÍRUS ÉS A LELKI ÁLLAPOTUNK HULLÁMAI
2021-03-05
Minden elem

Online szakmai konferencia a tehetségazonosításról

A Nemzeti Tehetség Központ szakmai eredményeit bemutató konferencia-sorozatot indít.

A konferencián elsősorban a tehetséggondozással foglalkozó hazai szakemberek számára szeretnék bemutatni a tehetséggondozást támogató legújabb fejlesztéseiket, eredményeiket.

A konferenciasorozat előző alkalmain alaposan körbejárták a kutatásaikat, ezért a most következő alkalmon a korábbi konferenciákon kevésbé részletesen bemutatott mérőeszköz-fejlesztéseiket állítják fókuszba.

A plenáris részben átfogó képet adnak a többéves kutató és fejlesztő munkájukról, bemutatják az online és a papír-ceruza mérőeszközeiket (kreativitás, logikai, szókincs területek). Pódiumbeszélgetés keretében általános és középiskolai tehetség munkacsoportok szakembereivel beszélgetnek a tehetségszűrés és tehetségazonosítás témaköreiről.

A délutáni szekciók egyik fókusza az online tesztek és a papír-ceruza kreativitás tesztek alkalmazásának tapasztalatai lesznek, majd a komplex intézményi tehetséggondozás tapasztalatairól beszélgetnek iskolai tehetségmentorokkal, a Minősített Tehetséggondozó Műhelyek szakmai munkáját összefogó/koordináló programfelelősökkel és intézményvezetőkkel.

A konferencia időpontja: 2021. április 13-15. 

Online megvalósítás a Teams alkalmazásban

 

Részletes program:

 

Az érdeklődők az alábbi linkre kattintva tudnak regisztrálni a programokra:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfODxYYHi9HWPR8r2lK6QIioXP2POouuD7mwhsDFPjeyasc0g/viewform

 

Részletes információt nyújtanak az alábbi elérhetőségen: tehetsegbarat@nemzetitehetsegkozpont.hu