XXVI. KOMÁROMI PEDAGÓGIAI NAPOK
2022-03-18
FELHÍVÁS – Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXVII. Országos Találkozója – Rozsnyó, 2022. április 23-24.
2022-03-30
Minden elem

PEDAGÓGUSNAPRA

Reading at summer night. Opened book with flying pages and bookmarks like fresh blooming flowers. Copy space for ad, text. Modern design. Conceptual, contemporary bright artcollage. Summertime, fun mood.

„Csak az tudja, hogy meddig mentünk el, aki azt látta, hogy honnan indultunk el”.   Jókai Mór

          Emberpróbáló időket élünk. Két éven keresztül egy világjárvány következtében a koronavírus uralta a mindennapjainkat és tizedelte az emberiséget.

          Soha nem hittük volna, hogy ennél váratlanabb, súlyosabb eseménnyel kell szembenéznünk, de a szomszédunkban dúló háború kegyetlen realitása ráébresztett bennünket, hogy ember embernek farkasa. Ez mellett eltörpül minden kín és baj, az, hogy nálunk béke van, mindennél jobban felértékelődött.

          Miben, hol találhat fogódzót a nemzet napszámosa, a pedagógus?  Mi ad reményt a szebb holnaphoz?

Van-e példa, megtartó közösség, mely erőt ad a folytatáshoz, összefogásra sarkall és arra biztat, hogy soha nem szabad feladni?

          Petheő Attila PhD történész a közelmúltban feldolgozta a 100 éves Szlovenszkói Általános Magyar Tanítóegyesület megalakulásának történetét.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pedagógusnap alkalmából ezzel tiszteleg elődeink előtt.

 Közös a múltunk, legyen közös a jövőnk is! Az ünnep alkalmából az SZMPSZ minden tagjának, a magyar pedagógusoknak jó egészséget, szebb holnapot kívánunk!