ÜNNEPI RAJZ- ÉS ESSZÉPÁLYÁZAT a magyar zászló és címer megünneplésére
2021-02-05
Pályázati felhívás pedagógusoknak
2021-02-12
Minden elem

Széchenyi öröksége – rajzpályázat

Széchenyi-emlékév: Rajzpályázat indul általános és középiskolásoknak Széchenyi öröksége címmel

Széchenyi öröksége címmel rajzpályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás tanulóknak a dunaszerdahelyi Pázmáneum Polgári Társulás, amely így csatlakozik a Gróf Széchenyi Család Alapítvány által meghirdetett emlékévhez.

A pályaművek leadási határideje: 2021. június 4.

A rajzpályázat témájához kapcsolódva a 230 éve született Széchenyi István öröksége, a gazdaság, a közlekedés, a lótenyésztés vagy a sport terén végrehajtott reformjai, alkotásai, illetve vele és családja történetével kapcsolatos események is megjeleníthetők az alkotásokon – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Pályázni bármely, szabadon választott technikával lehet. A munkákat A/4-es vagy A/3-as méretben, passzpartu nélkül kell beadni. Az alkotások hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, a kép címét és technikáját. Ha iskolán keresztül pályázik valaki, az iskola nevét, az osztályt és a felkészítő tanár nevét kell közölni. Egy pályázó csak egy pályaművel indulhat a következő korcsoportokban: 6-10, 11-14, 15-18 éves.

A pályaműveket a Pázmáneum dunaszerdahelyi címére várják, a borítékra rá kell írni, hogy Széchenyi-öröksége rajzpályázat.

A szakmai zsűri által kiválasztott alkotások kiállításon mutatkoznak be októberében a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban. Korcsoportoként az első három alkotás könyv- és tárgyi jutalomban részesül. A különdíj győztese családi belépőt kap a nagycenki Széchenyi-kastélyba és a fertődi Esterházy-kastélyba. A díjazottak a Nemzetpolitikai Államtitkárság ajándékában is részesülnek.

Az eredményhirdetést szeptember 21-én tartják.