Anyanyelvünk és magyarságunk – Határtalan szavaink
2020-11-10
Felhívás: ÖKO-logika Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatverseny
2020-11-11
Minden elem

TANDEM idén újra megrendezi a pedagógusoknak szóló élménykonferenciáját

Tájékoztatójuk:
“A COVID miatt sajnos ezúttal nem fogunk tudni személyesen találkozni, de úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk magunkat eltántorítani és megszervezzük a konferenciát online 2020. november 20-21-én.
A sok hátránya mellett vannak előnyei is az online formának: meg tudtunk hívni olyan külföldi előadókat és workshop-tartókat, akik élőben nem tudtak volna velünk tartani. A programba bekerült a Kék Vonal Alapítvány és a Bátor Tábor workshopja a cyberbullyingról és a közösségi légkör megteremtéséről az osztályban. Az álhírek és a médiamanipuláció felismeréséről és hatásainak kivédéséről a Debreceni Egyetem oktatója, Kenyeres Attila fog előadást tartani. Lesz két angliai előadónk is, egyikük a szabad játék jelentőségéről fog előadni, másikuk a természet és a növények beépítéséről fog mesélni a kinti tapasztalatok alapján. Mindkét előadás tolmácsolva lesz magyar nyelvre.
Lesz még szó stresszkezelésrőlmodern szlováknyelv-oktatásról, a Hejny-módszerről a matematikaoktatásban, illetve konfliktuskezelésről éiskolai mediációról is.
A szakmai tartalom mellett kultúrprogrammal is készülünk: Ďurica Katarína készülő regényéből Borbély Alexandra fog felolvasni élőben részletet, Jakubecz László Cseh Tamás dalokat fog előadni és a regisztrált résztvevők megtekinthetik Bandor Éva és Olasz István SZER+ELEM+EZ című verses produkcióját, melyet erre az alkalomra fognak online változatban elkészíteni.”

A teljes program és a regisztráció menete megtalálható a Facebook-eseménynél és a honlapunkon is.

a TANDEM csapata nevében:
Mgr. Urbán Péter, PhD.