DOKK 2020 – Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás
2020-10-09
5 határon át Kárpát-medencei vetélkedő
2020-10-12
Minden elem

Alkotópályázat pedagógusoknak

Az SZMPSZ pályázatot hirdet azoknak a tehetséges szlovákiai magyar pedagógusoknak, akik hivatásuk gyakorlása mellett ecsettel, tollal vagy egyéb eszközzel valamely más területen is kiemelkedőt alkotnak.

Lehetőséget kívánunk biztosítani a képzelőerő, a kézügyesség, a kreatív hobbi megnyilvánulására, hogy az így megteremtett alkotások mások számára is mintaként szolgáljanak.

Pályázni műfaji megkötés nélkül az alábbi művészeti ágakban lehet:

  • képzőművészet (festészet, grafika, szobrászat)
  • iparművészet (agyagművesség, textilművészet – hímzés, csipkeverés, bábkészítés, batikolás, használati és dísztárgy készítés, ékszer készítés, bőrdíszművesség, fa- és csontfaragás, tűzzománc, linómetszet stb.)
  • fotó, modellezés, számítógépes grafika, montázs stb.
  • irodalom (vers-, prózaírás)
  • zeneszerzés
  • egyéb

Egy pedagógus több alkotással is pályázhat, amennyiben az más-más technikával készült. A beküldött pályaműveket a pályázatot hirdető SZMPSZ által megbízott szakmai zsűri az ötletesség és a kivitelezés minősége alapján bírálja el.

A pályázók elismerő oklevelet kapnak, a legjobbak értékes díjban részesülnek.  A beküldött munkákból terveink szerint a jövőben kiállítás készül, melynek helyszínéről és időpontjáról tájékoztatjuk az érdeklődőket. A kiállított tárgyakat a kiállítás befejeztével az alkotók visszakapják.

Amennyiben szívesen tenné közkinccsé saját alkotását, termékét, arra biztatjuk, jelentkezzen felhívásunkra és juttassa el alkotását az SZMPSZ-nek az következő címre:

Felvidéki Magyar Pedagógusok Háza

Kúpeľná 6

945 01 KOMÁRNO

 Az elektronikus jelentkezési űrlap az alábbi címen található:

https://forms.gle/dmkq2UCGGTqZd7WE8

Az elektronikus jelentkezési lapon az alkotásról kötelező fotót feltölteni. Kérjük a személyes adatok megadása mellett röviden ismertesse, miért és mióta foglalkozik ezzel a tevékenységgel.

Jelentkezési határidő: 2021. január 15.

Kérjük, felhívásunkkal kapcsolatos kérdéseit az szmpsz.informacio@gmail.com címre küldje!