ÚJ, korszerű logopédiai, iskolára felkészítő kiadványok –  Látogatás könyvsorozat
2020-10-30
MEGJELENT a Koronavírus idején Gyermekantológia
2020-11-04
Minden elem

Beszámoló a 2019/2020-as tanévi  „Szülőföldön-magyarul“ pályázatok kapcsán

A  „Szülőföldön-magyarul“ pályázatok  utolsó postára adási lehetősége október 30-án volt.

Idén sajnos a koronavírus járvány miatt nagyon nehéz helyzetbe került az SZMPSZ az üres adatlapok kiosztásakor, de főleg a kitöltött adatlapok begyűjtésekor. A meghozott szigorítások miatt  a szülők nem mehettek be az intézményekbe, ezért sokkal több pályázó kényszerült postán küldeni a pályázatát, mint eddig. Emiatt hatványozottan megnőtt a postán beérkező pályázatok száma, amelyek feldolgozása sokkal több időt vesz igénybe, mint amikor az iskola csoportosan adja le.

Időközben folyik az átellenőrzött adatlapok iktatása, a hiányos pályázatok intézése.

A feldolgozást, rögzítést nagyban hátráltatja a rengeteg hiányos pályázat. Az idén főleg az IBAN szám leigazolása okozott gondot a szülőknek. Több fórumon, intézményeken keresztül próbáltuk hirdetni az IBAN igazolással kapcsolatos „elvárást“, ezzel is segítve a szülőket, illetve a mi munkánkat is.

Jelenleg feldolgozott adatlapok száma  kb. a negyede az eddigi évekhez hasonlítva.

A kifizetések a vírushelyzet miatt sajnos a korábbi évekhez képest később történnek meg, viszont a idén ebből adódóan várhatóan több részletben történik majd meg.

Az OTP-t felvásárló bankkal, a ČSOB-val sikerült megállapodni a kifizetéseket illetően. A korábbi évektől eltérően már nem csak OTP-s számlára, vagy OTP-s személyes átvételre lehet kérni a támogatást, hanem újdonságként és haladva a korral, most már bankszámlaszámra. A bankszámla pedig mostantól bármilyen bankban vezetett, eurót befogadó számla lehet. Ezzel elkerülhetővé válik a sokak számára rendkívül kellemetlen sorakozás. A kifizetéseket pedig a ČSOB bankon keresztül végezzük majd el, amely bank egyébként teljesen ingyenes számlanyitással és számlavezetéssel kedveskedik azoknak a gyerekeknek, akik számlát szeretnének nyitni.

A kifzetés tehát több részletben valósul meg, az első kifizetésekre már idén lehet számítani.

Komárom 2020. október 30.