Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Jelentkezés a „Demokrácia 1×1 2017” Kárpát–medencei középiskolás diákok vetélkedőjére

2017.09.20.

Tisztelt Igazgató Asszony!

Tisztelt Igazgató Úr!

A Nemzeti Választási Iroda és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Demokrácia 1×1 2017. címmel vetélkedőt hirdet Kárpát-medencei középiskolás diákok számára. A verseny célja, hogy a fiatalok átfogó ismereteket szerezzenek a demokratikus intézmények működéséről, a választási rendszer alapvető szabályairól, valamint olyan egyéb témakörökről, mint az emberi jogok, állampolgárság, választási rendszer, nemzetközi intézmények.

A vetélkedőn 14-18 éves erdélyi, felvidéki, vajdasági, kárpátaljai, horvátországi és muravidéki magyar tanítási nyelvű középiskolába járó diákok, négyfős csapatokkal vehetnek részt, három fordulóban. Az első forduló, helyi szinten a jelentkező diákok középiskolájában kerülne megrendezésre, ezt egy régiós szintű forduló követi majd, ahonnan a továbbjutó csapatok Budapesten mutatkozhatnak be a harmadik és egyben utolsó forduló keretében. A vetélkedő végén a díjazottokat értékes nyeremények várják.

  1. szeptember–december hónapban a következő folyamatokat irányítja az SZMPSZ:
  • jelentkezés a „Demokrácia 1×1 2017.” című vetélkedőre. Ez majd a jelentkezési lap kitöltésével történik, amely a versenyszabályzat megjelenése után lesz elérhető (Az SZMPSZ küldi Önöknek).
  • központi vizsgahelyszínek kijelölése – az igényfelmérést követően történik az iskolák kijelölése, ahol a versenyek lezajlanak. Az időpontokat illetően a magyarországi írásbeli időpontok lesznek az irányadók.

 

Ezen információk alapján tisztelettel kérjük Önöket, hogy amennyiben érdeklődnek a „Demokrácia 1×1 2017.” című vetélkedőn való részvétel iránt, írják meg 2017. szeptember 20-ig a majeranna.szmpsz@gmail.com mail címre a felkészítést vállaló pedagógusok nevével, elérhetőségével együtt.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság anyagi támogatást nyújt a központi vizsgahelyszíneknek a verseny megszervezéséhez, a felmerülő kiadásokhoz (felkészítő tanárok támogatása, részvételi, utazási költségek stb.).

Amint kézhez kapjuk, megküldjük magát a versenyfelhívást is, amely a vetélkedővel kapcsolatos fontos tudnivalókat is részletesen tartalmazza majd.

 

 

 

 

A vetélkedő háttéranyaga elérhető: ITT

 

 

Részletek

Dátum:
2017.09.20.
Esemény kategória:
Esemény címkék: