„Én iskolám, köszönöm … neked…” – Iskolatörténetek Gömörben és Nógrádban
2016-05-16
Pedagógusklub: “Fókuszban a pedagógusképzés!”
2016-05-19
Minden elem

A lakszakállasi Múzsák csapata nyerte a Jókai és kora c. irodalmi vetélkedő országos fordulóját

Családias hangulatban zajlott a Jókai és kora c. irodalmi vetélkedő országos fordulója  komáromi Jókai Mór Alapiskolában.

A megmérettetésen hat iskola háromtagú csapata számolt be ismereteiről. A szervezők – tehát a Jókai Mór Alapiskola és az SZMPSZ – arra kérték a versenyre jelentkező csapatokat, hogy alaposan készüljenek fel Jókai Mór életrajzából. Idén a “nagy mesemondó” Enyém, tied, övé című regénye adta a versengés alapját. A csapatokra kreatív feladatok vártak. A regény alapos ismerete természetesen a szakmai zsűri alapelvárása volt, a diákoknak pontosan kellett tudniuk azt, hogy a tárgyak milyen szerepet kapnak a regényben, a szereplők közötti összefonódással, a cselekmény kibontakozásával kapcsolatban sem érhette őket váratlan kérdés, ha alaposan felkészültek.

Az iskolai forduló feladatait kilenc csapat oldotta meg sikeresen, de közülük a vetélkedő napján csak hat csapat tudott megjelenni: a felsőszeli Széchenyi István Alapiskola csapata a Móricok nevet viselte, a komáromi Selye János Gimnázium diákjai adták ki a Serena táborát, a Never More csapatnevet választotta a gútai Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont delegációja, a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont diákjai pedig Hannaként versengtek. A csicsói Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda az Oroszlánok nevet viselte. A Lakszakállasi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Múzsák nevet viselő csapata lett idén a győztes.

Vörös Mária, szervező: “Idén a legtöbb pontot a lakszakállasi csapat érte el – Lengyel Barbarának, Kósa Rékának és Mikóczy Bettinának ezúton is gratulálunk, ugyanakkor egy másik csapatot is kiemelnék. A felsőszeliek már 11 éve, minden évben velünk tartanak és csak egy ponttal maradtak le a győztesektől. Természetesen a közreműködést és az alapos felkészülést minden diáknak és felkészítő tanárnak köszönjük!”