Díjmentes májusi online szoba Zumba – élménytánc kollégáknak!
2020-05-11
Scarlett verset mond
2020-05-13
Minden elem

A magyarországi szakképzésben tanulmányaikat végző határon túli diákok szakmai vizsgán történő részvételéről szóló Miniszteri tájékoztató

A szakmai vizsgák hatékony szervezése és a széleskörű tájékoztatás céljából jelzett információs anyag az ITM hivatalos honlapjára is feltöltésre került.

Forrás: https://www.kormany.hu/hu/dok?source=11&type=401#!DocumentBrowse

Érettségizni fogok, de jelenleg nem tartózkodom Magyarországon, a kialakult helyzetben részt tudok venni a vizsgákon? Mi a teendőm?

Kérjük a vizsgázókat, gondoskodjanak arról, hogy a határátlépés során rendelkezésre álljon náluk az érettségi vizsgára szóló behívó és – amennyiben Magyarországon járnak középiskolába – a magyarországi diákigazolvány. A vizsgabehívót a vizsgázó vizsgajelentkezését fogadó intézmény küldi meg részükre, amennyiben ilyen nem áll rendelkezésre, keressék meg ebből a célból az adott intézményt, ahol a vizsgára jelentkeztek. Az elektronikusan megkapott vizsgabehívó egyszerű nyomtatása elegendő.

Az érettségi céljából érkezőknek nem kell 14 napos karanténba vonulniuk.

Szálláshelyek központi kijelölésére nem kerül sor, a kollégiumok azonban megnyitásra kerültek, fogadják a tanulókat. Aki eleve kollégista, elsősorban saját kollégiumánál érdeklődjön a szálláshely kapcsán, aki nem kollégista, szabad választása szerint kereshet szálláshelyet, természetesen nem csak a megnyitott kollégiumokban, hanem például barátoknál, ismerősöknél is van erre mód.

Országspecifikus tudnivalók:

Szlovákia: Május 1-jén 07.00-tól kivételt kapnak az állami karantén kötelezettség alól a külföldön (Csehországban, Ausztriában, Magyarországon) tanuló alap-, közép- és főiskolás/egyetemista diákok/hallgatók, amennyiben felvételi- vagy záróvizsgát tesznek. Mivel Magyarországon az érettségi egyben felvételi is, a rendelkezés erre is kiterjed. A határátlépéshez az igazolásra szolgáló dokumentumok (érettségi behívó vagy diákigazolvány) megléte szükséges. A karantén kötelezettségének feloldása a kísérőkre is érvényes, amennyiben 24 órán belül visszatérnek Szlovákia területére.

Forrás: https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2020tavaszi_vizsgaidoszak/hataron_tul