Hatékony iskolát mindenkinek – inkluzív nevelés a gyakorlatban
2017-07-17
Kisgyermekek mozgásfejlesztése
2017-07-17
Minden elem

A „Prezi“ mint hatékony módszertani forma az oktatásban

KM-8 A „Prezi“ mint hatékony módszertani forma az oktatásban

 

Előadók: Tóth Gábor, Bóna Tamás

Csoportvezetők: Decsi Katalin, Kardos Kornélia

34-en jöttünk valamiért, mindannyian egy kicsit másért. Volt, aki a „kreditkéit“ akarta gyűjtögetni és volt, aki a Preziért „sóvárgott“.

A csoportok elosztása nem a vágyak tükrében zajlott, hanem a jártasságok felvállalásával. Azonban mindannyian vágytunk valamire. Valamire,  amivel, ha hazatérünk egy kicsit mássá válhatunk. A nyári egyetem 1 hete pedagógusként szakmailag és emberileg is szólt hozzánk.

A jelenlegi oktatási kultúrában a lineáris gondolkodásmódot helyezzük előtérbe. Amikor prezentációkra gondolunk, mindenkinek a PowerPoint jut az eszébe, aminek szintén teljes mértékben lineáris a felépíése – diákat villantunk fel egymás után.

A diákat meghaladva, itt egy általunk készített információ-térképet járhatunk be egy kamerával. Ráközelíthetünk az izgalmas és fontos részekre, majd hátrébb léphetünk, hogy megnézzük mi a kapcsolat közöttük. A Prezi felületén létrejön a megoldás, ami segít az agyunknak a tartalom megértésében is.

A Prezi kreatív, nyitott és fiatalos – hasonló beállítottságú közönségnél – a mi eseünkben a diákoknál is – telitalálat. Nagyon dinamikus, felhő alapú és lehetőséget nyújt az együtt dolgozásra és együttgondolkodásra.

Ha kreatív eredményt akarunk megmutatni – új találmányt, új szabadalmat, új terveket, művészeti alkotásokat a prezi  a laza “zoom-olunk a vásznon” című mozdulatsor által kreatív megoldásokat kínál.

Ez az az eszköz, amelyet a héten a kezünkbe kaptunk és a nyár folyamán átböngésszük az eszköz lehetőségeit, szeptemberben pedig új ötletekkel, csavaros fordulatokkal nyitjuk meg a pedagógusok végtelen vásznát.

Köszönjük a két előadónak Tóth Gábornak és Bóna Tamásnak az éjszakai készülődéseket,  a furfangos feladatokat és frappáns megoldásokat.