Felhívás – Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny
2018-12-14
Felhívás – kompetenciamérés az EFOP 3.10.1 – 17 projekt keretén belül
2018-12-17
Minden elem

Felhívás – Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny

A Szegedi Tudományegyetem TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke immár VIII. alkalommal hirdeti meg a Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyt a magyarországi és határon túli, 9-13. osztályos középiskolai tanulók részére. 
 
A versenyen a részvétel ingyenes!

A tanulmányi verseny az általános és középiskolai természetföldrajzi tananyagra épít, ezen túlmenően a 2018/2019-es tanévben a verseny kiemelt témája:

Jakucs László a trópusi karsztok világában

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. DECEMBER 21. (csütörtök)

A verseny három fordulóból áll:

 

1. forduló:
A verseny első, helyi fordulójára 2019. január 31-én (csütörtök) 14:00-16:00-ig kerül sor. A forduló írásban történik, feladatait minden csapat a saját iskolájában tanári felügyelet mellett oldja meg. A feladatlapokat e-mailban küldjük el, a jelentkezéskor megadott iskolai e-mail címre a verseny előtt néhány órával. A középdöntőbe a versenyre jelentkezett összes csapatból a legjobb 30 csapat (a végleges csapatszám pontszámoktól függően változhat) kerül be.
Szeretnénk hangsúlyozni, hogy az elődöntő feladatlapok megoldásához kiemelt fontosságú a szakirodalom ismerete, amit mellékletben is csatolunk. 
 

2-3. forduló:

A középdöntő és döntő fordulói 2019. április 12-13-án  Szegeden a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéken kerülnek megrendezésre, ahol a versenyző csapatok írásban, szóban, valamint gyakorlati feladatok során mérik össze tudásukat. A középdöntőbe jutott csapatok és felkészítő tanáraik szállásköltségét és a vacsora költségét a szervezők biztosítják.

A döntőbe kerülő csapatok és felkészítő tanáraik értékes nyereményekkel gazdagodhatnak! Az első három helyezett csapat és kísérőtanáraik nagy értékű, négy napos szakmai tanulmányúton vehet részt teljes ellátással, emellett az első helyezést elért csapat Jakucs László emlékplakett kap. Az 1-8. helyezettek könyveket, könyvutalványokat, emléktárgyakat kapnak díjazásul. A legjobb határainkon túli középiskola csapata különdíjban részesül!

Jelentkezni ITT, online kitölthető lapon lehet! 

További fontos információk, részletes versenyfelhívás, versenyszabályzat, ajánlott szakirodalmak elérhetősége és beszámoló az idei év jutalomkirándulásáról ITT érhető el.

Tisztelettel:

A verseny szervezői csapat nevében:

Izing Máté 

image.png