Tehetségműhely – vers- és prózamondók tábora
2016-05-16
Jókai és kora – irodalmi vetélkedő
2016-05-16
Minden elem

Felhívás magyarországi továbbképzéseken való részvételre

Felhívás magyarországi továbbképzéseken való részvételre

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége közreműködésével 2016. év nyarára magyarországi elismert továbbképzéseken való részvételre biztosít lehetőséget külhoni  magyar pedagógusok számára (230 fő).

Általános tudnivalók

A 10 magyarországi továbbképzésre a határon túli magyar pedagógus szövetségek (RMPSZ, SZMPSZ, KMPSZ, ÉMPE, VMPE, HMPF és MPE) közösen tettek javaslatot.
A továbbképzésekre azok a Romániában (Erdély, Bánát, Partium), Szlovákiában (Felvidék), Ukrajnában (Kárpátalja), Szerbiában (Vajdaság, Észak-Bácska), Horvátországban (Drávaköz), Szlovéniában (Muravidék), állandó lakóhellyel rendelkező, magukat magyar nemzetiségűnek valló pedagógusok jelentkezhetnek, akik a 2015–2016-os tanévben magyar nyelven folytattak oktató-nevelő munkát.

A jelentkezés módja
A beiratkozás az idén is egységesített. A Kárpát-medence bármely régiójából pályázó pedagógus a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége honlapján tanulmányozhatja a továbbképzések jegyzékét és iratkozhat be a programokra, a www.rmpsz.ro oldalon– a Továbbképzések ® Magyarországi továbbképzések menüpont alatt.
Jelentkezni kizárólag online adatlap kitöltésével lehet. A kitöltött adatlap mellé kötelező csatolni az intézmény/tagozat/csoport vezetőjének írásos igazolását a tanévben végzett magyar nyelven folytatott oktató-nevelő munkáról. A magyar nyelvű igazolásminta letölthető a www.rmpsz.ro oldalról. E szerint a minta szerint szükség esetén, szlovák nyelven is kitölthető az igazolás.
A rendelkezésre álló helyek függvényében, a beiratkozottak egy továbbképzésre nyerhetnek részvételi jogot! Az adatlap lehetővé teszi egy második képzés megjelölését is az arra kijelölt adatmezőben. A második képzés megjelölése a be nem töltött helyek, vagy az adott csoportból való visszalépés során felszabadult helyek esetében biztosíthat részvételi jogot azoknak, akik nem kaptak jóváhagyást az általuk elsőként kiválasztott továbbképzésre.

A beiratkozások időszaka 2016. május 10 – június 10.
A 10 továbbképzés létszámának régiónkénti arányos elosztásáról a határon túli magyar pedagógusszövetségek konszenzussal állapodnak meg.
A csoportalakításnál előnyben részesül az, aki:
a) még nem vett részt magyarországi továbbképzésben, de a hazai továbbképzések és /vagy nyári akadémiák résztvevője volt;
b) aki aktívan részt vesz a magyar nyelvű közoktatás megerősítésében, minőségi fejlesztésében.
A felvidéki beiratkozottak részvételi jogáról a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége tesz javaslatot.
A döntésről értesítést küldenek az RMPSZ munkatársai a kitöltött adatlapon a beiratkozott kolléga által megadott e-mail címre, valamint a jóváhagyottak névjegyzékét megjelentetjük a www.rmpsz.ro honlapunkon is 2015. június 30-ig.

A jelentkezőknek a továbbképzésre történő utazás költségeit nem áll módunkba megtéríteni. (Javasoljuk igénybe venni a Magyar Igazolvány által biztosított utazási kedvezményt.)

A részvételből való kizárás általános feltételei:
Nem támogatják a pedagógus szövetségek annak a pedagógusnak a jelentkezését, aki a 2015. évi magyarországi továbbképzésen részvételi jogot nyert, nem vett részt és távolmaradásáról semmilyen tájékoztatást nem küldött a szervezőknek.

Igazoló okiratok
A továbbképzés elvégzéséről a képző intézmények igazoló okiratot állítanak ki, amennyiben a résztvevők eleget tesznek az szolgáltató által megfogalmazott részvételi feltételeknek.

Jókai Tibor elnök, SZMPSZ

03-változo-pedagogus-szerepek
02-AZ-ÉRZELMI-INTELLIGENCIA-FEJLESZTÉSE
01-Kalandok-és-álmok
MO_tovabbkepzesek_jegyzek 05-FIGYELEMZAVAR-ÉS-HIPERAKTIVITÁS
05-2-program
04-Mérések-a-koznevelési-intézményekben