Emlékkonferencia Tompa Mihály születésének 200. évfordulója tiszteletére – 2017. november 24-26.
2017-10-03
XXVII. Schwartz Emlékverseny – 2017.11.11.
2017-10-06
Minden elem

Felhívás – Tudományos Diákkörök XVIII. Kárpát-medencei Konferenciájának (TUDOK) – Felvidéki Regionális Konferenciája Dunaszerdahelyen – 2017. december 8.

Jelentkezési határidő


A Tudományos Diákkörök Kárpát-medencei Konferenciájának jelentkezési határidejét

2017. november 10.

éjfélig meghosszabbítjuk.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Szlovák Köztársaság Oktatási Minisztériuma, a Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma, a Bethlen Gábor Alap, a Kutató Diákok Országos Szövetsége és Dunaszerdahely város támogatásával szervezi meg a

 Tudományos Diákkörök XVIII. Kárpát-medencei Konferenciájának (TUDOK)

Felvidéki Regionális Konferenciáját, Dunaszerdahelyen, a Vámbéry Ármin Alapiskolában.

A verseny Súťaž mladých prírodovedcov címen szerepel a Szlovák Köztársaság Oktatási Minisztériuma versenylistáján az elismert és támogatott versenyek között.

Helyszín: 92901 Dunaszerdahely, Vámbéry Ármin Alapiskola, Hviezdoslav utca 2094/2.

Időpont:  2017. december 8.

A jelentkezés határideje és formája: minden régió TUDOK versenyére azonos, ezért az eddigi gyakorlatnak megfelelően a www.kutdiak.hu honlapon keresztül lehet jelentkezni (regisztrálni) a felvidéki regionális konferenciára is. A jelentkezési határidő 2017. november 10. Csak azok az alap- és középiskolás diákok szerepelhetnek, versenyezhetnek a konferencián, akik a fenti honlapon sikeresen regisztráltak és visszaigazolást kaptak.

A jelentkezés során az előadás összefoglaló absztraktját fel kell tölteni, amely a szekcióbeosztást és a zsűri felkészülését segíti, az előadás értékelésébe nem számít bele. Az absztrakt terjedelme minimum 1200, maximum 2000 karakter lehet (szóközökkel). A jelentkezés során meg kell adni a szerző/szerzők nevét és iskoláját, a felkészítő tanár(ok) és mentor(ok) neveit és munkahelyét, valamint az előadás címét.

A megszólított diákok köre: a Szlovákiában magyarul tanuló középiskolások, elsős egyetemisták. Alsó korhatár nincs.

A versenyzők a saját kutatásukat a konferencia helyszínén személyesen, egy előadás keretében mutathatják be. Egy előadásnak maximálisan két szerzője lehet.

Művészeti, vagy egyéb nem tudományos munkával pályázó diákok jelentkezését nem áll módunkban elfogadni.

Cél: a Szlovákiában magyarul tanuló diákok tehetségének kibontakoztatása a humán és természettudományokhoz kapcsolódó szakterületeken; segíteni szülőföldünk kulturális értékeinek, helyi hagyományainak, művészettörténeti, irodalmi és természettudományos múltunk felkutatását; a tudományos diákkörök működésének támogatása iskoláinkban, diákjaink bekapcsolása a nemzeti és nemzetközi tudományos diákköri konferenciák rendszerébe.

A verseny menete: Az önálló kutatási munka bemutatására minden szerzőnek/szerzőpárosnak 10 perc áll rendelkezésre, melyet maximum 5 perc vita követ.

Az előadáshoz számítógépes prezentációt lehet készíteni, valamint szemléltető eszközök alkalmazásra is mód van.

A beérkező nevezések (előadások témája) alapján szekciókat állítunk össze, ahol szakértő zsűri értékeli az elhangzott előadásokat. A zsűri által értékesnek minősített dolgozatok szerzői jutalomban részesülnek. Ugyanakkor a rangos zsűri által minősített legjobb pályamunkák továbbjutnak a Magyarországon megrendezendő kárpát-medencei döntőre.

Regisztrációs díj: a  regionális konferencián szereplő diákoknak csak akkor kell  tagdíjat  fizetni, ha továbbjutnak a kárpát-medencei TUDOK döntőbe.

Részvételi díj: 2 €/diák, hozzájárulás az szervezési költségekhez.