IX. LEGERE IRODALMI VERSENY – felhívás
2019-09-04
FELHÍVÁS: KINCSKERESŐK XV. – Helyi értékeket kutató diákok konferenciája
2019-09-12
Minden elem

FELHÍVÁS – Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciájának (TUDOK) – Felvidéki Regionális Konferenciája Dunaszerdahelyen

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Kutató Diákokért Alapítvány, a Kutató Diákok Országos Szövetsége, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Dunaszerdahelyi Területi Választmánya, a Szlovák Köztársaság Oktatási Minisztériuma, a Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma, és Dunaszerdahely város támogatásával szervezi meg

a

Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciájának (TUDOK 2020) Felvidéki Regionális Konferenciáját,

Dunaszerdahelyen, a Vámbéry Ármin Alapiskolában.

A verseny Súťaž mladých prírodovedcov címen szerepel a Szlovák Köztársaság Oktatási Minisztériuma versenylistáján az elismert és támogatott versenyek között.

Helyszín: Vámbéry Ármin Alapiskola, Hviezdoslav utca 2094/2, 92901 Dunaszerdahely.

Időpont2019. november 29.

Regisztrációs díj: nincs

Tagdíj: A Kárpát-medencei döntő Konferencián csak KutDiák tagok vehetnek részt. A tagdíj összegét határon túli diákok esetében a döntő konferencia magyarországi helyszínén készpénzben befizethetik a diákok.

Részvételi díj: 2 €/diák, hozzájárulás a szervezési költségekhez.

 

Általános tudnivalók

A konferencián saját, kizárólag tudományos kutatásról szóló munkával lehet elindulni, témamegkötés nélkül. Művészeti, vagy egyéb nem tudományos munkával pályázó diákok jelentkezését nem áll módunkban elfogadni. A konferencián minden diák indulhat, aki az érettségi bizonyítványát 2019-ben szerezte vagy 2019 után szerzi meg. Alsó korhatár nincs.

A konferencia nyelve a magyar.

Jelentkezés

A 2019/2020-as TUDOK-ra csak a www.kutdiak.hu oldalon lehet jelentkezni! A honlap jobb felső sarkában a „bejelentkezés” gombra kell kattintani. Bejelentkezés után lehet a versenyekre jelentkezni a versenyjelentkezés menüpont alatt 2019. szeptember 15-től!

Jelentkezési határidő: 2019.november 5. /éjfél/

A verseny menete

A verseny első fordulója, ún. iskolai forduló egy írásbeli forduló, a nevezési lap kitöltésével egy időben egy 1200-2000 karakter hosszúságú absztrakt feltöltése az online rendszeren keresztül, csatolva hozzá az iskola, felkészítő tanár, mentor delegálásáról szóló nyilatkozatot.  A határon túli indulók a megfelelő határon túli regionális konferenciákon indulnak.

A második forduló során a versenyzők a saját kutatásukat a konferencia helyszínén személyesen, egy előadás keretében mutathatják be. Egy előadásnak maximálisan két szerzője lehet. A válogató konferenciák eredménye a helyszínen, ünnepélyes keretek között kerül kihirdetésre.

Az absztrakt formai követelményei

Az első, írásbeli forduló során az előadás összefoglaló absztraktját fel kell tölteni az online rendszerbe, ez alapján történik a kutatás értékelése. A szakértő zsűri az absztrakt szakmai szempontok alapján történő elfogadását követően szekciókba sorolja a pályamunkákat. Az absztrakt terjedelme minimum 1200, maximum 2000 karakter lehet (szóközökkel). A jelentkezés során meg kell adni a szerző/szerzők nevét és iskoláját, a felkészítő tanár(ok) és mentor(ok) neveit és munkahelyét, az előadás címét. Emellett csatolni kell az iskola, felkészítő tanár, mentor delegálásról szóló nyilatkozatot, mellyel a felkészítő tanár/mentor/iskola javaslatot tesz a pályamunka nevezésére.

Az előadás (második forduló, előválogató; valamint a harmadik forduló, döntő) formai követelményei

Az önálló kutatási munka bemutatására minden szerzőnek/szerzőpárosnak 10 perc áll rendelkezésre, melyet maximum 5 perc vita követ. Az előadáshoz számítógépes prezentációt