Intézményvezetők 13. Szakmai Találkozója
2019-05-04
Felhívás: Népi játékok és néptánc az óvodában és iskolában
2019-05-06
Minden elem

I. ÖKO-Logika Kárpát-medencei Természet-és Környezetvédelmi Verseny

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2019. május 7-én Komáromban, a Jókai Mór Alapiskolában rendezi meg első ízben az I. ÖKO-Logika Kárpát-medencei Természet-és Környezetvédelmi Versenyét,  melynek célja a környezetről alkotott ismeretek elmélyítése, az önálló ismeretszerzés készségének fejlesztése, a globális fenntarthatósági problémák és a földi rendszer véges kapacitásainak ismeretében a rendszerszemléletű,  komplex ökológiai gondolkodás megalapozása, valamint a  természettudományos ismeretek gazdagítása és a tehetséggondozás.

Az első megmérettetésre 15 csapat jelentkezett be az ország minden részéről, de Vajdaságból és Erdélyből is köszönthetünk a téma iránt érdeklődő tanulókat, csapatokat. Mivel Komáromban idén kiemelt szerepet kap a környezettudatos gondolkodás erősítése, és csapatversenyünk célja is hasonló, ezért  fővédnökként Komárom város polgármesterét Keszegh Bélát kérte fel az SZMPSZ szervezőbizottsága.

A zsűri tagjai közt köszönthetjük Peimli Piroskát a Fertő-Hanság Nemzeti Park – Pannonhalmi Tájvédelmi Körzetének munkatársát  Győrből, Garancsy Mihályt a Természetbúrvár magazin főszerkesztő helyettesét Budapestről,  Kiss Attila biológia-földrajz szakos tanárt a József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnáziumból Monorról, Varga Andrea egyetemi tanárt a Selye János Egyetemről Komáromból és Szegi Arankát a  KomPakt n. o. vezetőjét.

Minden versenyzőt, felkészítő pedagógust szeretettel várnak a szervezők.