A speciális fejlesztő munkát végző szakemberek II. konferenciája
2019-11-26
Felhívás: SZAKMA SZTÁR VERSENY
2019-11-27
Minden elem

Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny

Remek lehetőség, értékes nyereményekkel, tanulmányi úttal. A részvétel ingyenes.

A Szegedi Tudományegyetem TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke

immár IX. alkalommal hirdeti meg a

Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyt

a magyarországi és határon túli, 9-12. osztályos középiskolai tanulók részére.

A versenyre  kétfős középiskolás csapatok jelentkezését várjuk,egy iskolából maximum 3 csapat jelentkezhet!

A versenyen a részvétel ingyenes!

A tanulmányi verseny az általános és középiskolai természetföldrajzi tananyagra épít, ezen túlmenően a 2019/2020-as tanévben a verseny kiemelt témája:

A Mediterrán karsztok világa

A felkészüléshez ajánlott szakirodalom INNEN letölthető, illetve felkészüléshez javasoljuk még a korábbi versenyek honlapunkról letölthető megoldókulcsait.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2019. DECEMBER 20 (péntek).

Jelentkezni ITT online kitölthető lapon lehet! (Segédanyag a regisztrációhoz)

A verseny három fordulóból áll:

1.forduló

A verseny első, helyi fordulójára 2020. január 30-án (csütörtökön) 14:00-16:00-ig kerül sor. A forduló írásban történik, feladatait minden csapat a saját iskolájában tanári felügyelet mellett oldja meg. A feladatlapokat e-mail-ben küldjük el, a jelentkezéskor megadott iskolai e-mail címre a verseny előtt néhány órával.

A középdöntőbe a versenyre jelentkezett összes csapatból a legjobb 30 csapat (a végleges csapatszám pontszámoktól függően változhat) kerül be.

 2-3. forduló

A középdöntő és döntő fordulói 2020. április 3-4-én (péntek-szombat) Szegeden, a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéken kerülnek megrendezésre, ahol a versenyző csapatok írásban, szóban, valamint gyakorlati feladatok során mérik össze tudásukat. A középdöntőbe jutott csapatok és felkészítő tanáraik szállásköltségét és a vacsora költségét a szervezők biztosítják.

A döntőbe kerülő csapatok és felkészítő tanáraik értékes nyereményekkel gazdagodhatnak! Az első három helyezett csapat és kísérőtanáraik nagy értékű, négy napos szakmai tanulmányúton vehet részt teljes ellátással, emellett az első helyezést elért csapat Jakucs László emlékplakett kap. Az 1-8. helyezettek könyveket, könyvutalványokat, emléktárgyakat. kapnak díjazásul.

A legjobb határainkon túli középiskola csapata különdíjban részesül!

A Jakucs László Középiskolai Földrajzversenyen 2020-ban első, második és harmadik helyezést elért csapatai és kísérőtanáraik fődíjként részt vehettek egy balaton-felvidéki tanulmányi kiránduláson, teljes ellátással.

A verseny előző évek nyerteseinek beszámolója a tanulmányútról ITT megnézhető.

Versenyszabályzat ITT letölthető.

Jelentkezni ITT online kitölthető lapon lehet! (Az idei évben a GDPR-szabályozás miatt a jelentkezés menete megváltozott. Kérjük a Felkészítő Tanárokat, hogy a regisztráció előtt olvassák el  a Segédanyag a regisztrációhoz mellékletet.

Felmerülő kérdéseivel fordulhat a verseny szervezőihez: Izing Máté, +36307362903