VÁLTOZÁS: „Szülőföldön magyarul“ nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás
2020-05-17
Koronavírus idején – a beérkező pályázatok összesítése
2020-05-20
Minden elem

Művészek is segítik a távoktatást

SZMPSZ KÖZLEMÉNY

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 30 éves múlttal rendelkező civil szakmai szervezet, mely megalakulása óta a szlovákiai magyar közoktatás érdekében tevékenykedik. A koronavírus okozta vészhelyzetben is segíteni próbáljuk pedagógusaink munkáját.

Az SZMPSZ felkéréssel fordult a hazai, magyarországi, erdélyi, vajdasági, kárpátaljai magyar színházak vezetéséhez, versmondókhoz, szabadúszó színművészekhez, hogy segítsenek hatékonyabbá, élményszerűbbé tenni az online oktatást a tanulók / diákok, pedagógusok és szülők részére.

 Arra kértük a művészeket, hogy a szlovákiai magyar tankönyvek irodalmi szemelvényeiből felolvasva küldjenek számunkra hang- illetve videófelvételeket.

 A szabadúszó színművészeken és a neves versmondókon kívül az alábbi színházak művészei kapcsolódtak a felhíváshoz:

Jókai Színház Komárom,

Thália Színház Kassa,

Petőfi Színház Veszprém,

Pesti Magyar Színház Budapest,

Bartók Kamaraszínház Dunaújváros,

Miskolci Nemzeti Színház,

Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Beregszász,

Szabadkai Népszínház.

Az összegyűjtött hanganyagokat évfolyamokra lebontva (óvoda, alapiskola 1-9. évfolyama) a közeljövőben az SZMPSZ honlapján tesszük közzé.

Köszönettel tartozunk minden színművésznek, aki időt, fáradságot, energiát nem sajnálva bekapcsolódott ebbe a kezdeményezésbe.  Külön köszönettel tartozunk a Jókai Színház korábbi igazgatójának Tóth Tibornak, a színház menedzserének Fabó Máriának, Jókai Ágnes, Lajos András és Bocsárszky Attila színművészeknek, akik sokat segítettek a projekt koordinálásában.

Íme egy kis ízelítő:

ÓVODÁSOKNAK

1.OSZTÁLY

2. OSZTÁLY

3. OSZTÁLY

4. OSZTÁLY

5. OSZTÁLY

6. OSZTÁLY

7. OSZTÁLY

8.OSZTÁLY

9.OSZTÁLY