Fekete Irén lett az SZMPSZ új elnöke, alelnököket is választottak
2018-10-28
Ősszel az óvodánkban – fotópályázat
2018-11-11
Minden elem

Beszámoló: Országos Óvodapedagógiai Konferencia, 2018

Az Országos Óvodapedagógiai konferenciára  2018.10.25-26-án közel száz óvodapedagógus érkezett az ország minden pontjáról , mely a  Kárpát -medencei  Óvodafejlesztési Program keretén belül valósult meg Galántán a Viktória panzióban.  Évről évre megrendezett Országos Óvodapedagógiai Konferencia nem csupán találkozási lehetőséget biztosít a felvidéki óvodapedagógusoknak, de üzenetet közvetít.

“A gyereknevelésben nem beszélni kell. Mondhatsz,amit akarsz, úgysem a szavaiddal- Az életeddel mutatsz példát„ –hangzott konferenciánk mottója.

Az ünnepi beszédet Vörös Mária  a SZMPSZ megbízott elnöke tartotta, majd sorra követték egymást a szakmai előadások.

A két napos konferencián körbejártuk  az  érzelmi inteligencia fogalmát, szó volt innovatív módszerekről, képességfejlesztésről és pedagógiai diagnosztikáról egyaránt.

A konferencia nyitóelőadását  Az érzelmi intelligencia szerepe a munkahelyi sikerek elérésében címmel  Berger Krisztina Coach és terapeuta tartotta .

Erre kapcsolódott Pécsi Rita neveléskutató, főiskolai docens előadása,aki az óvodáskor életfeladatairól beszélt, hangsúlyozta az érzelmi intelligencia fejlesztésének fontosságát és  felhívta a figyelmet a számítógép, okoseszközök korai használatának veszélyeire.

Ezt követte Karczewicz Ágnes óvónő  jó gyakorlatok , innovatív módszerek  bemutatója.

A plenáris előadások után két szekcióban folytatódott a munka.

Az első szekciót  Gőbel Orsolya egyetemi docens, gyógypedagógus-pszichológus tartotta.

Az ülésen az alfa generáció és a Varázsjátékok kapcsolatával foglalkoztak.

Második  szekciófoglalkozáson az okoskocka eszközcsaláddal ismerkedtek a kollégák, Török Ádámné Drubics Éva fejlesztőpedagógus vezetésével.

A konferencia megható színfoltja volt az óvónők legnagyobb hazai szakmai elismeréseként alapított Vankó Terike-díj átadása, mely Zsapka Attila zenei  estjével záródott.

A következő napon Borbély Diana  a pedagógiai diagnosztikáról illetve Mészáros Krisztina a szerető fegyelmezésről tartott előadást.

Az előadásokat ismét szekció ülések követték, majd ebéddel zártuk a kétnapos konferenciát, ahol számos érdekes és értékes információkkal, gondolatokkal gazdagodhattak a résztvevők.

Képgaléria

Képgaléria