Tisztelt kárpátaljai kollégák!
2022-02-25
FELHÍVÁS: 2%-os felajánlások
2022-03-04
Minden elem

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

helping hand with the sky sunset background

Tisztelt Kolléganő/Kolléga!

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége nevében kérjük a segítséged.

    1. Az Ukrajnában dúló háború a Kárpátalján élő magyarok mindennapi életére is hatással van, a menekültek áradatával is meg kell birkózniuk, átmeneti szállást, ellátást nyújtva a határ felé igyekvőknek.Az ukrán-szlovák határon fekvő Nagyszelmenc naponta fogadja a gyalogosan menekülőket, elsősorban nőket és gyerekeket, akik több órás várakozás után teljesen kimerülten, átfázva érkeznek meg.  A humanitárius segítség többirányú, a különböző adományok elosztása központilag történik, az SZMPSZ viszont célirányosan Nagyszelmenc község és a Dobó István Alapiskola számára küldene TAKARÓKAT, mert a határon lévők szerint főként erre van most a legnagyobb szükség. A tiszta és becsomagolt takarók gyűjtése a területi választmányokon keresztül történik. Aki segíteni szeretne, keresse az alapszervezetek vagy a területi választmányok elnökeit.  Rimaszombat, Nagyrőce, Rozsnyó, Tőketerebes, Kassa, Komárom Területi Választmányai már a hét folyamán, Pozsony-Szenc, Galánta, Dunaszerdahely, Érsekújvár, Területi Választmányai a jövő hétre időzíti a takarók, plédek gyűjtését.
  1. A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Területi Választmányainak közvetítésével már minden tagja után 1 EURO-val támogatta az érintetteket.
  2. Ha a tagjaink egyénileg pénzadománnyal szeretnék segíteni a határ mellett dolgozó önkénteseket, ezt a Dobó István Alapiskola és nagykapos.ma által nyitott számlára tehetik meg.

A számla megnevezése: KÁRPÁTALJÁÉRT

Számlaszám IBAN: SK55 0900 0000 0051 8809 3095

  1. A szlovákiai magyarság a civil szervezetekkel, történelmi egyházakkal karöltve szintén gyűjtést szervez Kárpátalja megsegítésére, mindenki saját belátása szerint, a számára legmegfelelőbb módon támogathatja a rászorultakat. (www.szovetseg.sk)

Köszönettel

Fekete Irén elnök, SZMPSZ