A KÉP projektben elkészült szellemi termékek
2020-08-18
Határontúli módszertani képzési pályázati támogatás
2020-08-26
Minden elem

Továbbképzés a KÉP nemzetközi projekt keretében Budapesten

Nemzetközi projekt keretén belül pedagógus-továbbképzésre  került sor 2020. augusztus 3. és 6. között Budapesten.

A képzés célja az volt, hogy a résztvevők átfogó módon  ismerkedjenek meg a fogyatékos gyermekek, felnőttek speciális szükségleteivel és olyan érzékenyítő eszközökkel, amelyek által maguk is képessé válnak érzékenyítő foglalkozások megtervezésére és megvalósítására.

A jó hangulatú és magas szakmai színvonalú  továbbképzésen a Comenius Pedagógiai Intézet 6 felvidéki pedagógussal képviseltette magát: a komáromi Eötvös utcai Alapiskola 3 pedagógusa, a naszvadi Kisgólya Óvoda, a gútai Tündérkert Óvoda és az ógyallai Speciális Alapiskola 1-1 pedagógusa tanult közösen a fogyatékos emberek társadalmi integrációjáról és az óvodai/iskolai alkalmazásáról.

A megszerzett tudás által képesek lesznek saját környezetükben segíteni, erősíteni és támogatni a fogyatékos emberek társadalmi integrációját.

A képzés a KÉP – 2019-1-HU01-KA201-060932   „Komplex szemléletű felkészítő képzés pedagógusok számára a fogyatékos emberek társadalmi integrációja érdekében” című Erasmus+ projekt keretén belül valósult meg.