Demokrácia 1×1 – regionális forduló Érsekújváron
2017-11-27
Kárpát-medence kincsei vetélkedő – felhívás – 2018. január 22.
2017-11-29
Minden elem

A korai intervenció kérdései és néhány területe

cof

 

ÓVODAPEDAGÓGUSOK REGIONÁLIS KÉPZÉSE

A korai intervenció kérdései és néhány területe

Komárom, 2017. november 24 – 26.

A Kárpát – Medencei Óvodafejlesztési Program képzéssorozatának záró rendezvényét Komáromban 2017. 11.24-26-án „A korai intervenció kérdései és néhány területe“ címmel tartottuk meg, melyen közel húsz óvodapedagógus vett részt.  A képzésnek a Pedagógusok háza adott otthont. A továbbképzés mentora Csapóné Ferenczi Szilvia volt.

A családközpontú kora gyermekkori intervenció szemléleti kereteinek és korszerű ismereteinek elsajátításával, a résztvevők hasznos ismereteket kaptak arra, hogy kompetens módon nyújtsanak többirányú segítséget a szülőknek, családoknak.

Tájékoztatást kaptak a kora gyermekkori intervenció és annak határterületeit érintő aktuális kérdésekről, hogy az új elméleti és gyakorlati ismeretek, módszerek segítségével felismerjék a sajátos nevelési igényű gyermekeket, hogy konkrét támogatást tudjanak nyújtani szükséghelyzetben a szülőknek. Javaslatokat kaptak arra nézve, hogyan valósulhat meg családközpontú munka az óvodákban.

A helyzetgyakorlatokon keresztül a hatékony kommunikáció lehetőségeit elemezték, útmutatást kaptak a problémamegoldások lehetőségeire.

Az óvodapedagógusok nagyon aktívak és kreatívak voltak a három nap során, sok lehetőség volt egy – egy konkrét eset, probléma megbeszélésére. Az új információkon kívül nagyon sok pozitív megerősítést kaptak a kollégák.

A képzés hiánypótló volt, abban a tekintetben, hogy hangsúlyozta a családokkal való együttműködés fontosságát, hogy a pedagógusok a közösségeikben erősítsék a szülőségről, gyermeki fejlődésről való tudást.

Köszönet érte, hogy megvalósulhatott.

 

Berky Angelika, programkoordinátor

 

 

 

 

A képre kattintva megtekinthető a rendezvény galériája.