XXIV. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny – SIKEREK A KÁRPÁT-MEDENCEI DÖNTŐBEN
2021-06-14
Kézfogás a Kárpát-medencében 2021
2021-06-16
Minden elem

„A vasút világa – sínes álmok!” – rajz-, fotó- és kreatív pályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghirdette az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó közlekedési-környezetvédelmi kreatív pályázatát „A vasút világa – „sínes” álmok!” címmel.

A rajzokat, fotókat és egyéb alkotásokat 2021. július 15-ig, elektronikus úton lehet benyújtani.

A pályázók által beküldött alkotások bemutathatják az általuk elképzelt, ideális vasúti közlekedést vagy emlékeikben fellelhető vasúti utazás élményeit, legyen az múltbéli vagy jövőbe mutató illusztráció. A pályaművekben ábrázolhatják többek között kedvenc mozdonyaikat, gyorsvonatokat, árut- vagy személyeket szállító vonatokat, erdei kisvasúton pöfögő vasparipákat, villamosokat, nagy pályaudvarokat vagy kis megállóhelyeket, illetve mindehhez fűződő utazásaik emlékeit, melyhez csak saját fantáziájuk szabhat határt.

A pályázaton az óvodás korosztálytól a felnőttekig bárki elindulhat, családok, iskolai csoportok, határon túli alkotók jelentkezését is várják. Az elkészült műveket digitális formában, a Közlekedéstudományi Intézet honlapján keresztül lehet benyújtani.

A pályázattal kapcsolatos részletes tájékoztató elérhető a  www.emh.kormany.hu oldalon.