A versvándor felvidéki turnéja
2020-01-20
Regionális pedagógus-továbbképzés kínálat a 2020-as évre
2020-01-21
Minden elem

Genius Loci Díj – jelölési feltételek


Tisztelt TehetségBarát Kolléga!

„Genius Loci Díj – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” díj célja, hogy értékelje és elismerje a Magyarországon és a Kárpát-medence magyarlakta területein működő üzleti vállalkozásoknak és vállalkozóknak a tehetségek támogatása érdekében tett erőfeszítéseit.

Az elismerést 2015 óta évente adományozza a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz).

A díjat 2015 és 2019 között három kategóriában adták át, a díjazottakkal az alábbi linkekre kattintva ismerkedhet meg:

Genius Loci díjazottak 2015-2019

A kreatív, tehetséges munkatársak toborzása, magas színvonalú képzése és megtartása fontos része a vállalatok versenyképességének. Az üzleti élet képviselői tisztában vannak azzal, hogy a számukra oly fontos tehetséges pályakezdő sokévnyi képzés, fejlesztés és céltudatos tehetséggondozás után lép színre. Számos olyan vállalat és kisvállalkozás van, amely elismeri és a magyarországi tehetségsegítő szervezetekkel, oktatási intézményekkel együttműködésben támogatja a tehetséggondozás folyamatát.

Ezért a díj alapítója, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) szükségesnek látja a Genius Loci Díj évenkénti odaítélésével felhívni a figyelmet azokra az innovatív kezdeményezésekre és követendő jó gyakorlatokra, amelyekkel a Magyarországon és a Kárpát-medence magyarlakta területein működő üzleti vállalkozások és vállalkozók hozzájárulnak a környezetükben (székhelyükön, településükön, régiójukban vagy akár nagyobb hatókörben) a tehetségpontok és tehetségsegítő tanácsok és más intézmények, szervezetek munkájához, a fiatalok tehetségének kibontakoztatásához, a tehetségek számára vonzó társadalmi környezet kialakításához.

Genius loci, azaz „a hely szelleme” a római mitológiában a település védelmezője volt. A mai nyelvhasználatban „a hely szelleme” kifejezés azt a sajátos légkört, szellemiséget jelenti, amelyet egy-egy nevezetes hely sugároz magából. A névválasztással azt hangsúlyozzuk, hogy a kiemelkedő képességű fiatalokat segítő, fejlesztő intézményekkel , szervezetekkel partneri viszonyt kialakító vállalatok, vállalkozók pozitív hatással vannak annak a településnek (vagy nagyobb térségnek) a szellemiségére, tehetségeket támogató légkörére, ahol a vállalatuk, vállalkozásuk működik.

A Genius Loci Díjat 2020-ban hatodik alkalommal nyerhetik el azok a vállalatok és vállalkozók, amelyeket/akiket a tehetségpontok, tehetségsegítő tanácsok, illetve a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács és a Matehetsz tagjai / tagszervezetei jelölnek, és a felkért zsűri döntése alapján bekerülnek a 12 díjazott közé.

A jelölés módjáról és a díjazással kapcsolatos tudnivalókról az alábbi linken olvashat:

Genius Loci díj felhívás 2020

Jelölni az alábbi linken elérhető  online jelölőlap kitöltésével lehet 2020. február 17. délig.

Ha a jelölés feltöltésével technikai problémája adódna, legyen kedves keresse kolléganőmet Györki Máriát a gyorki.maria@tehetseg.hu e-mail címen!

Bízunk benne, hogy kezdeményezésünk, a Genius Loci Díj értő fogadtatásra talál a tehetséghálózatban, és a budapesti 2020. április 24-i díjátadó gála alkalmából számos kiváló vállalati együttműködést ismertethetünk meg a széles nyilvánossággal is.

 

Üdvözlettel:

Bajor Péter
ügyvezető elnök
Matehetsz