A Dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola tehetségpontja
2015-03-11
Talentum Tehetségpont
2015-03-11
Minden elem

Gútai II. Rákóczi Ferenc Alapiskola mellett működő tehetségpont

2009-től regisztrált tehetségpontként működik  a matematikai-logikai, természeti területeken. Nagy hangsúlyt fektetnek a művészeti nevelésre és a hagyományok ápolására. A tehetséggondozással az általános iskola felső tagozatos korosztályát szólítják meg.            Tanulmányi versenyeket (Sajó Károly Kárpát-medencei természet- és környezetvédelmi csapatverseny szlovákiai fordulója), kistérségi konferenciákat – tanári módszertani napokat, módszertani továbbképzéseket szerveznek a Komáromi járás és Gúta város környéke iskolái számára előadások, tanulmányi kirándulások beiktatásával. Tehetségnapok szervezésével is foglalkoznak, melyek közül a legnagyobb tömegeket a nyári Hagyományőrző napon szólítanak meg, amikor együttműködnek a város többi iskolájával.

Pszichológussal együttműködve adnak tanácsot az iskolaérettség és a továbbtanulás kérdéskörben a szülőknek és a tanulóknak.

A tehetséggondozó munkát a már meglévő gyakorlatra, valamint a régióban dolgozó szakemberekkel való további hatékony együttműködésére alapozzák.