A Szlovákiai Magyar Protestáns Oktatási és Közművelődési Egyesület által működtetett tehetségpont
2015-03-11
Gútai II. Rákóczi Ferenc Alapiskola mellett működő tehetségpont
2015-03-11
Minden elem

A Dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola tehetségpontja

2009-től regisztrált tehetségpontként működik  a képzőművészeti nevelés terén, ahol kiemelten foglalkoznak a tehetséges diákokkal, művészeti tagozatos osztályokban emelt óraszámban dolgoznak a diákokkal. Hazai, országos és nemzetközi szintű versenyeken kitűnő eredményeket érnek el.

Az iskolában modern,  rajzeszközökkel, számítógéppel, projektorral felszerelt szaktanterem áll a diákok rendelkezésére. Jó kapcsolat alakult ki a helyi múzeumokkal, a gyerekek rendszeres látogatói ezeknek az intézményeknek, de jó a kapcsolatot  a városban élő festő- és szobrászművészekkel is.

Évente kétszer tanulmányútra visszük a tehetséges gyerekeket Pozsonyba, Budapestre illetve Bécsbe Évente 10-12 képzőművészeti versenyen veszünk részt, ahol diákjaink rendszeresen a legjobb eredményeket érik el.  4 éve a Katedra Társaság és a SZMPSZ társszervezésében elindítottuk a Szabó Gyula rajz- és művészettörténeti országos versenyt.

Az általunk szervezett versenyeken és kiállításokon a tehetségükről számot adó diákokat mentorok – elismert képzőművészek, illusztrátorok, pedagógusok – segítségével felkészítésben részesítjük.