Felhívás a Felvidéki Magyar Pedagógus Díjra
2020-02-03
FELHÍVÁS: Czuczor Gergely Nyelvművelő Verseny
2020-02-10
Minden elem

„Hangról hangra” Szakmai Nap 2020

2020.február 29-én szakmai napot szervez Sopronban ének- és szolfézstanárok számára az 5. Szólam Alapítvány és a KÓTA, az EMMI támogatásával.

A helyszínt a Horváth József AMI biztosítja.
Egy olyan szakmai fórum lesz, ahol az énektanárok mindennapos problémáiról szót ejthetnek, ahol gyakorlati tanácsokat és ötleteket meríthetnek máshol működő műhelyek tapasztalataiból, és végül, de nem utolsó sorban kerekasztal beszélgetések formájában személyes kérdéseket is megvitathatnak az érdeklődők.

Kiváló előadók látogatnak a városba, akik a hétköznapok során is aktívan kiveszik/kivették részüket az iskolai oktatás területén: Nemes József (Debrecen) és Haui Lóránt (Győr) az iskolai énekórák adta lehetőségekről, az iskolai kórusok szervezhetőségéről mondják el mindennapi tapasztalataikat és adnak gyakorlati tanácsokat; Hartyányi Judit zenetanári és karnagyi minőségben számtalanszor vitte a Kodály-módszert előadásokra itthon és külföldön egyaránt, ennek kapcsán osztja meg gyakorlati tapasztalatait és ad ötleteket jól használható énekgyakorlatokra; Terray Boglárka a tanórákhoz kapcsolható digitális lehetőségeket hoz példaként, melyek bármely szinten adaptálható ötleteket vonultatnak fel.

Jelentkezési határidő: 2020. február 14.

Jelentkezési lap és részletes leíráshttp://5.szolam.com/szakmainap-jelentkezes/

A szervezők nevében: Kocsis-Holper Zoltán