Diákolimpia 2016
2016-06-08
Felhívás és jelentkezési lap – Harmos Károly Képzőművészeti Tábor
2016-06-08
Minden elem

IV. Gömöri versmondó tábor

A Pro Scholis, a Pro Scholis Tehetségpont és Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Rimaszombati Regionális Pedagógiai Központja 2016. 7. 24. – 2016. 7. 29. között Kokava Línia (Rimaszombati járás, Rimaszombattól 28,5 km-re) üdülőközpontban szervezi meg a Gömöri versmondó tábort az alapiskolák tanulói részére.

A tábor célja a fiatal tehetségek felkarolása és felkészítése az irodalmi mű befogadására, értésére és szeretetére. A tábor szakmai vezetői, előadói neves hazai színművészek lesznek.

A tábor programjában alapvető értéket jelent az érzelmi intelligencia kialakításának és fejlesztésének gondolata, az irodalmi mű értelmezése, az értő és kritikai olvasás, valamint az előadó művészet alapjainak elsajátítása: a szövegválasztás, szövegelemzés és előadás, valamint beszédtechnikai foglalkozások.

A tábor programjában szerepel egy magyarországi tanulmányút is, amely célja a szülőföldhöz való kötődés erősítését szolgálja. Ezért a jelentkezők rendelkezzenek érvényes útlevéllel. A tanulókra pedagógusok felügyelnek és szervezik a táborozók szabadidejét.

A tábor részvételi díja 70.-EUR. A táborozók ellátásának további költségeit a Pro Scholis és a társszervezők pályázati forrásból fedezik. A részvételi díj nem tartalmazza a tanulmányút egyes helyszínein a belépti díjat. Jelentkezni az SZMPSZ honlapjáról (www.szmpsz.sk) letölthető jelentkezési lapon lehet 2016. június 20-ig.

Jelentkezési lap itt: Jelentkezési lap – Gömöri Vers- és Prózamondó Tábor

Olyan 9-14 év közötti alapiskolai tanulók jelentkezését várjuk, akiket érdekel az irodalom, az előadó művészet, az irodalmi művek tolmácsolásának művészete.

Bővebb információt Ádám Zita ad a 047 5631205, illetve a 0907 051188-as telefonszámon.

Jelentkezési lapot a következő címekre várjuk. Levélben: Pro Scholis, Daxnerova 35-37., 979 01 Rimavská Sobota, e-mailben: rpk.rsz@szmpsz.sk.

Magas létszám esetén a gyerekek besorolását a különböző versenyeken való részvétel és a jelentkezési sorrend alapján fogjuk meghatározni.

Részletes programot a visszajelzéssel küldünk.

Ádám Zita