KM – 1 – Vizuális nevelés: tantárgyközi integráció a művészeti nevelés eszközeivel
2017-05-22
KM – 3 – „Mit, miért és hogyan?” a különböző szövegtípusok megértésének tanítása aktív, interaktív és reflektív tanulási technikákkal
2017-05-22
Minden elem

KM – 2 – Karvezetés kurzus kezdőknek és haladóknak

A képzés legfőbb célja, hogy jól hasznosítható eszközöket, sokszínű repertoárt és gyakorlati tapasztalatokat kapjanak mindazok, akik érdeklődnek a kórusvezetés iránt. Emelt óraszámban, nagydózisban próbálunk, gyakorlunk, darabokat válogatunk, és végül koncertezünk, miközben tökéletesítjük vezénylési technikánkat, felfedezzük improvizációs képességeinket, és hasznos, gondolatébresztő előadásokon veszünk részt.

Az összeszokott előadó páros, Józsa Mónika és Tóth Árpád arra törekednek, hogy a visszatérő és gyakorlottabb vezénylők számára éppoly tanulságos és hasznos legyen a képzés, mint azok számára, akik most először merészkednek kórus elé.

A kurzus gyermekkarok, ifjúsági – és felnőtt kórusok vezetőinek egyaránt ajánlott!

VIZSGA

A képzés sikeres befejezésének feltételei:

  1. beadandó: Improvizációs aktivitás-tervezet a hangulat és az érzelmek kifejezésére, gyermekhangszerek segítségével. Word A4, 2-3 normaoldal.
  2. beadandó: Játékos-mozgásos tevékenység-tervezet egy választott mondókára, dalra, ill. zenedarabra. Word A4, 2-3 normaoldal.
  3. beadandó: Zenedrámai tevékenység-tervezetegy választott mondókára, dalra, ill. zenedarabra. Word A4, 2-3 normaoldal.

A program befejezése: a lektor és a program résztvevői előtt.

Zárómunka: Zeneműhely egy oktatási óra keretén belül – komplex óraterv kidolgozása. Word A4, 3-4 normaoldal vagy 8 diás PowerPoint.

 

A Komáromi Módszertani Pedagógiai Központ által akkreditált továbbképzésekre a jelentkezési lap a következő linken érhető el 2017. június 12-20. között

 

Módszertani Központ – jelentkezés