Kincskeresők XIII.
2017-11-21
Cselekvő, felfedező tevékenység szervezésének módszertana az óvodában
2017-11-27
Minden elem

Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny – 2018. március 3.

Az OKPV egy egyetemista fiatalok által szervezett, történelmi témájú esetoldó verseny. A résztvevő csapatoknak egy történelmi helyzetben, egy döntéshozó helyébe lépve kell felmérni az adott helyzetet, a lehetőségeket, majd végül kiválasztani a szerintük legjobb döntést. A versenyre 3 fős, középiskolás csapatok jelentkezését várjuk, egészen 2018. január 7-ig ( a 2017. november 26-a előtt regisztráló csapatok között pizzautalványokat sorsolunk ki). Az OKPV 2018 győztes csapatának jutalma, pedig egy utazás Párizsba!
A verseny két online fordulóból áll, amit az ország szerte megrendezett regionális fordulók követnek 2018. március 3-án. Az online forduló során a csapatok betekintést nyernek az esetoldás módszertanába, amit a regionális fordulók során már önálló esetoldás közben alkalmazhatnak is. A döntőre 2018. március 24-én, Budapesten kerül sor, ahol a legjobb 24 csapat mérheti össze erejét a fődíjért. A pontos leírás megtalálható honlapunkon: www.okpv.hu, illetve Facebook oldalunkon.
A verseny nagyon sok olyan területen fejleszti a diákokat, amire az egyetemen vagy munkavállalásnál szükségük lesz, viszont az iskolában ezekre nem tudnak kellően felkészülni. A verseny során javul a résztvevők problémamegoldó készsége, logikusabban döntenek, megtanulnak jól prezentálni és csapatban, együtt dolgozni, ami manapság nélkülözhetetlen. Az OKPV segítségével olyan lehetőségekhez jutnak a diákok, amik segítenek nekik kiemelkedni környezetükből.
Úgy gondolom, hogy ez a verseny további ugródeszkaként szolgálhat a diákok számára, hiszen a verseny során profi tárgyalótermekben prezentálhatnak, szakmailag elismert zsűritől kapnak visszajelzéseket, megismerkednek az esetversenyekkel, méginkább kitárul előttük a világ.