Szakma Sztár 2020 – felvidéki elődöntők
2020-01-10
A versvándor felvidéki turnéja
2020-01-20
Minden elem

Ünnepi rajz- és esszépályázat

Tájékoztatjuk, hogy a Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből adódóan az emléknapokhoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – az elmúlt években sikeresen rendezte meg a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak való óvodás, diák és egyetemista számára a magyar zászló- és címer tárgykörben kiírt rajz- és esszépályázatot.

A Magyar Országgyűlés a 2020-as évet – az Alaptörvényben rögzített felelősségviselés jegyében, az 1920. június 4-én aláírt békediktátum 100. évfordulójára emlékezve és értékelve a 2010-ben megkezdett határokon átívelő békés nemzetegyesítési politika eredményeit – a nemzeti összetartozás évének, illetve – Zrínyi Miklós magyar költő, hadvezér és hadtudós születésének 400. évfordulója alkalmából – Zrínyi Miklós-emlékévnek is nyilvánította. Ezért ebben az évben – az emlékévekhez kapcsolódóan – pályázók „Összetartozásunk”, valamint „Zrínyi Miklós – a költő és hadvezér” témakörökben is nyújthatják be pályamunkáikat.

A pályázatról bővebben a Nemzetstratégiai Kutatóintézet honlapján (www.nski.hu) olvashatnak.

A pályaművek benyújtásának határideje: 2020. február 17.

A Nagykövetség felajánlja segítségét a pályamunkák összegyűjtésében és hazaküldésében. Kérjük, hogy azon pályázók, akik a pozsonyi nagykövetség segítségével nyújtanák be pályamunkájukat, azt számunkra 2020. február 7-ig küldjék meg a következő címre: Magyar Nagykövetség, Pozsonyi Magyar Intézet. 811 06 Pozsony, Štefánikova 1.

RÉSZLETEK ITT: