XIV. Jókai Mór Vers- és Prózamondó Tábor
2017-05-31
Nyelv és kommunikáció /IÁMP 2016/
2017-05-31
Minden elem

VII. Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótábor

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a társszervezők 2017. július 3 – 7. között Komáromban hetedik alkalommal szervezik a Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótábort az alapiskolák tanulói részére.

A tábor célja a fiatal tehetségek felkarolása és felkészítése a vizuális nevelés eszközeinek segítségével a hazai és nemzetközi képzőművészeti versenyekre. Az alkotótábort olyan pedagógusok vezetik, akik az elmúlt évek alatt szakmai továbbképzéseken vettek részt, elsajátították az élményszerű vizuális nevelés alapelveit, és azt sikeresen alkalmazzák a gyakorlatban.

A vizuális nevelés gyermekközpontú szemlélete fontosnak tartja az érzelmi intelligencia kialakítását és fejlesztését ellentétben napjaink sivár, fogyasztói szemléletével. Előtérbe helyezi az élményközpontú, kreatív tevékenységi formákat, pozitív energiákat, alkotási kedvet szabadít fel a gyerekekben, segíti a tehetség kibontakozását. A gyerek számára az a vonzó, amit élvezettel tesz, amihez élmény tapad, az válik maradandóvá számára. Sok látványos technika van, amellyel kifejezőeszközei gazdagíthatók, képességei fejleszthetők, ezeknek a technikáknak az elsajátítására törekszünk az alkotótábor foglalkozásain.

A tábor programjában egy balatoni tanulmányút is szerepel, ezért a jelentkezőknek érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. A hét folyamán a tanulókra pedagógusok felügyelnek, és szervezik a táborozók szabadidejét.

A tábor részvételi díja, – mely magába foglalja a rajzeszközöket is- a bentlakóknak

60- EUR, hazajáróknak 40- EUR. A tábor ideje alatt megvalósuló tanulmányút részvételi díja 5,00 EUR. A kollégiumban lakó tanulóknak napi háromszori étkezést (reggeli, ebéd, vacsora) biztosítunk. A hazajáró tanulóknak ebédet és vacsorát biztosítunk. A táborozók ellátásának további költségeit az SZMPSZ és a társszervezők pályázati forrásból fedezik.

 

Jelentkezni az SZMPSZ honlapján www.szmpsz.sk és facebook oldalán keresztül csak elektronikusan lehet 2017. június 11-ig.

Olyan alapiskolai tanulók jelentkezését várjuk, akik az elmúlt években regionális, országos vagy nemzetközi képzőművészeti pályázatokon, versenyeken eredményesen szerepeltek.

Bővebb információt az SZMPSZ Központi Iroda munkatársai adnak a 035 7714 755 vagy a 035 7713 572 telefonszámokon.

Magas létszám esetén a gyerekek besorolását a különböző versenyeken való részvétel és a jelentkezési sorrend alapján fogjuk meghatározni.

Részletes programot a visszajelzéssel küldünk.

                                                                                                                      Szervezők