XXII. KPN – Hatékony iskolát mindenkinek – inkluzív nevelés a gyakorlatban
2017-02-28
XXII. KPN – Dráma konvenciók használata a tanításban – drámaórák
2017-02-28
Minden elem

XXII. KPN – A digitális kor kihívásai és az iskola

XXII. KOMÁROMI PEDAGÓGIAI NAPOK

 

Szakmai tréning:

 ” A digitális kor kihívásai és az iskola”

Időpont : 2017. február 16.

Helyszín: Ipari Szakközépiskola, Komárom

Csoportvezető: Szabó Beáta pedagógus, Ipari Szakközépiskola, Komárom

Előadó:  Lénárd András, egyetemi adjunktus, tanszékvezető, ELTE Budapest

 

„A digitális kor kihívásai és az iskola” elnevezésű szakmai tréningre az Ipari Szakközépiskola multimediális tantermében került sor. A tréningre előzetesen bejelentkezett kollégák érkeztek, ketten utólagos bejelentkezéssel csatlakoztak a hallgatósághoz. A szakmai tréning pontosan kezdődött, az előadónak kellő ideje volt a felkészülésre. Technikai jellegű fennakadás az előadás során nem volt. Előzetes megbeszélés alapján a szakmai tréning reggel 9.00 órától egy félórás szünet beiktatásával délután 13.15-ig tartott.

Az előadó a következő témákkal foglalkozott:

  • A digitális kor gyermekei
  • Tanítás-tanulás a digitális korban
  • A digitális kor veszélyei
  • A digitális környezet és a gondolkodás. A kódolás jelentősége (kis interaktív bemutatóval, a kollégák megmozgatásával)
  • Tippek-trükkök digitális alkalmazásokra.

Az előadás tematikailag összeszedett, jól átgondolt, érdekes információkat továbbadó és elgondolkodtató anyagot tartalmazott rengeteg gyakorlati tanáccsal, ötlettel fűszerezve. A résztvevő pedagógusok a téma iránti érdeklődését igazolja az a tény is, hogy mind a szünetben, mind pedig az előadás befejeztével szakmai kérdésekkel fordultak az előadóhoz, aki készségesen válaszolt valamennyi érdeklődő felvetésére.

Egybevetve, a szakmai tréning sikeresnek könyvelhető el, aminek bizonyítéka a kollégák által leadott értékelőlapok pozitív tartalmi jellege és az előadást végigkísérő érdeklődő légkör.

 

Szabó Beáta, pedagógus, Ipari Szakközépiskola, Komárom