XVI. Apáczai Nyári Akadémia
2016-06-09
IX. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál
2016-06-17
Minden elem

Logikai informatikai szakmai műhely – sikeres volt a tehetségtábor

Logikai informatikai szakmai műhely
Helyszín: Fülek, Gimnázium
Időpont: 2016. június 9-11.
Résztvevők: A Füleki Gimnázium diákjai, a Kassai Márai Sándor Gimnázium diákjai és a Kassai Szakkay József Szakközépiskola diákjai
Mentorok: Tomolya Róbert, Bial Bence, György Mátyás, Csernok Lásztló, Hanesz Angelika, Hanesz Zoltán
Két kiváló akkreditált felvidéki tehetségpont közös matematikai-logikai tábora volt 2016 június 9-11-én a Füleki Gimnáziumban.
A Füleki e-Talentum tehetségpont Delphi, Pascal for Android, KODU játék-programozást és AppInventor alkalmazások, applikációk programozását mutatta be Tomolya Róbert vezetésével. A kassai Talentum Programozóműhely EV3 robotok konstrukciós elemeit mutatta Hanesz Angelika irányításával és a Lego Mindstorms programozásáról tartott előadást és gyakorlati oktatást.
A szakmai műhelyfoglalkozásokra a Füleki Gimnázium kiválóan felszerelt informatikatermében került sor, ahol a programozáshoz szükséges szoftvereszközök és hardvereszközök is rendelkezésre álltak.
15 fiatal érdeklődő és tehetséges diák ismerkedett meg az informatika legújabb eszközeivel, amelyek a hagyományos informatikaoktatásban és középiskolás tananyagban még nem szerepelnek.
A 30 órás szakmai tábor kiváló lehetőség volt új ismeretek elsajátítására és a közép-kelet régió olyan fiataljainak találkozására, akik a jövőben remélhetően együttműködnek majd és tovább folytatják a táborban megkezdett elméletek és gondolatok vitáit.
A tábor folyamán a  szállás az Abroncsos panzióban, valamint az étkezés étkezés a Füleki Gimnázium éttermében volt biztosítva. A műhelyfoglalkozásokat kiegészítve meglátogattuk a Füleki várat és az Ipolytarnóci ősmaradványok természetvédelmi lelőhelyét, ahol többen először jártak a résztvevők közül.
A résztvevő tanárok, diákok és junior mentorok egyaránt hasznosnak értékelték a szakmai műhelyfoglalkozásokat és a kiegészítő programok során a csapatépítő és kapcsolatépítő lehetőségeket.
Program: PROGRAM – Füleki Informatikai Tábor

Támogatók: